Mitsubishi Asya Gıda Pazarına Giriyor

Mitsubishi Asya Gıda Pazarına Giriyor

Mitshubishi Grubu yatırımlarını çeşitlendirmeyi amaçlıyor. Singapur firması, tarım ve gıda ürünleri işleme alanında faaliyet gösteren ve tedarik zinciri arasında yer alan, Olam International’ın yüzde 20’sini Mitshubishi Grubu satın alacak.

Bu kapsamda Olam firmasına 1 milyar 530 milyon Singapur Doları karşılığında ortak olunması planlıyor. Bu bedelle Mitsubishi grubu, Temasek grubundan sonra ikinci büyük hissedar konumuna geçecek.

Mitshubishi Asya ülkelerinde artan gıda tüketiminden pay almayı amaçlıyor. Olam grubu ise Japonya pazar payını artırmayı ve Mitsubishi’nin Nijerya’daki pirinç üretimi, Myanmar ve Endonezya’daki dağıtım ağından yararlanmayı amaçlıyor.

Olam International, Singapur’un en büyük 40 şirketi arasında yer alıyor. Türkiye’de ise Mersin’de faaliyet gösteren fındık üretici ve tedarikçilerinden Progıda Grup’u 2011 yılında satın almıştı.

Olam International Türkiye’deki, fındık ve kabuklu yemişlerde ürün yelpazesini genişleterek dünyanın en büyük aktörlerinden biri olmayı hedeflediği biliniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir