Göz Sağlığına Uygun ASUS Ekranları

Göz Sağlığına Uygun ASUS Ekranları

ASUS Eye Care teknolojisi, uzun süreli bilgisayar kullanımının neden olduğu Bilgisayar İlintili Görsel Sendromlarını engellemek için tasarlanan bir ekran.

Dijital ekranlar nedeniyle gözlerde uzağı görememe problemleri ortaya çıkmaya başladı. Saatlerce cihazların ekranlarına bakan çok sayıda insan yakında uzağı göremeyecek.

Işık yayan diyot(LED) ve Xenon ışıkları enerji tasarruflu ampuller çok yüksek oranda mavi ışık içerirler. Işığın farklı spektral bileşimi eskiye göre çok daha ciddi oranda mavi ışığa maruz bırakır.

ASUS Flicker-Free Teknolojisi ekran titreşimini azaltır, Düşük Mavi Işık, Parlama Yapmayan Ekran ve Ergonomik Tasarımla ASUS göz dostudur.

Ekranlardaki titreşim doğrudan bakılınca anlaşılmayabilir. Bunu anlamak için bir video kaydedici cihazla ekranın görüntüsünü çekmek yeterli olacaktır.

Ekranlardaki titreşim, LED arka aydınlatmasının ekran parlaklığını korumak için yaptığı hızlı açma kapama döngüsüdür. Titreşimler genllikle ekran parlaklığı düşük durumdayken farkedilebilir.

Bu titreşimler sabit bir şekilde insan gözünü bombardımana tutar. Işık yoğunluğundaki bu değişimler, göz kapağının genişlemesini ve kasılmasını, bunun sonucunda göz yorgunluğu, ağrı ve baş ağrısına neden olur.

TÜV Rheinland sertifikalı ASUS Flicker-Free teknolojisiyle, oyun oynarken ya da video izlerken titremeyen ekranlar sağlanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir