Okul Servis Şöförlerine Hangi Yeni Kurallar Getirildi

Okul Servis Sürücülerine Yeni Kurallar Getiriliyor

Okul servis araçlarında yaşanan kazalar nedeniyle Milli Eğitim bakanlığı mevzuatta değişikliğe gitme kararı aldı.

Servis şöförü olmak için E sınıf ehliyeti taşıma şartı 12 yıl olacak, B sınıf ehliyeti taşıma şartı ise 7 yıl olacak. Servis şöförü olmak için en az 30 yaşında olmak gerekecek.

Ayrıca son 2 yıl içinde ölümlü kaza, alkol ya da aşırı hız nedeniyle sürücü ehliyetlerine el konulan servis şöförlerinin servis sürücü belgeleri iptal edilecek.

Tüm servis sürücülerine zorunlu MEB’in hazırladığı eğitim verilecek ve bu eğitimler 1 Şubat tarihine kadar tamamlanması gerekecek. Eğitimleri rehber öğretmenler ile emniyet ve jandarma yetkilileri verecek. Servis şöförlerine mevzuatlar ile davranış modelleri öğretilirken, taşıma güzergahları, öğrenci, şöför ve veli davranışları anlatılacak. Şöförlere ayrıca kılık kıyafet kuralları öğrencilere karşı konuşma üslubu ve davranışları uygulamalı olarak anlatılacak. Ayrıca servis şöförlerinin araç kullanırken telefon konuşamayacaklarını, sigara ve alkol kullanamayacaklarını ve yüksek sesle müzik dinleyemeyecekleri hatırlatılacak. Trafikle ilgili çeşitli kurallar ve olası kazalarda neler yapmaları gerektiği gösterilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir