Londra’da Yabancıların Aldığı Ev Sayısı Hızla Artıyor Bu Durum Korkutuyor

Londra’da Yabancıların Aldığı Ev Sayısı Hızla Artıyor Bu Durum Korkutuyor

Londra Belediye Başkanı Sadık Han, yabancı yatırımların Londra’daki konut pazarına etkisi üzerine kapsamlı bir araştırma başlatacak. Araştırmada, yabancı nakit yatırımların Londra’nın değişik yerlerindeki yüksek, orta ve düşük maliyetli ev piyasasını nasıl etkilediğini ve diğer uluslararası şehirlerin bu sorunla nasıl mücadele ettiği incelenecek.

Londra’da yükselen ev maliyetleri korkutuyor. Yabancılar tarafından satın alınan ev sayısı hızla artarken bu durum ciddi endişelere neden oluyor.

Araştırmayla sorunun büyüklüğü ortaya çıkarılacak.

2016 yılı başında Thames nehri kıyısında Vauxhall’daki 50 katlı 214 lüks binanın yüzde 60’ı yabancılar tarafından satın alındı. Dairelerin çeyreği gizli off-shore vergi cennetlerindeki şirketler tarafından satın alınırken, bunların çoğu boş durumda.

Yabancı yatırımcıların evlere olan talebini eleştirenler, bu durumun ev krizini artırarak insanları Londra dışına taşınmaya zorladığını belirtmekte.

Londra Goldsmith Üniversitesi araştırmasına göre ultra zengin kesimin Londra’da lüks konut piyasasına yaptığı nakit yatırımlar, şehir çapında seçkinleşmenin genişlemesinde etkili olduğunu gösteriyor.

Uzmanlara göre, Çin’in orta sınıf yatırımcılarının yıllık yurtdışı emlak yatırımlarının dörde katlanması ile Birleşik Krallık emlak piyasasındaki küresel yatırım büyüklüğünün önümüzdeki 10 yıl içinde önemli ölçüde artacağı beklenmektedir.

Çinli yatırımcılar Birleşik Krallık’a yatırımlara yeni başladı.

Çin dünya çapında yeni inşa edilen konut pazarının en büyük alıcısı ardından, Singapur gelirken Birleşik Krallık dördüncü sırada yer alıyor.

Yurtdışı yatırımcılar paralarının karşılığında daha fazla almak ve yeni emlak vergisinden kaçınmak için başkent dışındaki kasaba ve şehirlerdeki popüler noktalara da yönelmekte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir