Hergün Tıraş Olmak Cilde Zarar Veriyor

Hergün Tıraş Olmak Cilde Zarar Veriyor

Uzmanlara göre hergün tıraş olmak cilde zarar veriyor. Özellikle hassas ciltli insanların tıraşa daha titiz yaklaşmaları gerekiyor.

Tıraş ürünlerinde Paraben, Sorbitol, Triklozan gibi kimyasallar bulunur. İçinde çok sayıda kimyasal bulunan tıraş köpük ve sabunlarının alerjiye neden oldukları, ciltte kuruluk ve kaşıntı yaptıkları belirtiliyor. Uzmanlar P.H oranı 4.5 ve 5.5 arasında olan ürünlerin kullanımını öneriyor.

Tıraş için tıraş makineleri tavsiye edilmiyor ve jilete göre daha sağlıksız olduğu belirtiliyor.

Makine yakıcı özelliğinden ötürü kurumaya yol açıyor. Ayrıca derinin katlandığı bölgelerde kızarıklıklar, birinci derece yanıklar ve su toplanmalara neden oluyor.

Tek bıçaklı jiletlerle tıraş olurken tıraş köpüğü bir kaç kez sürüleceğinden alerji riskini daha fazla artıracak bu nedenle jiletlerde çok bıçaklı jiletler öneriliyor.

Çok sık yapılan yanlış bilinen bir uygulama ise tıraş sonrası sürülen kolonya. Metil alkol içerikli kolonyalar sabundan daha çok alerjiye neden olur. Tıraş sonrası kolonya sürmek gereksizdir.

Uzmanlar evde tıraş olmanın berberlere göre daha sağlıklı olduğunu belirtiyor. Berberlerde aynı ustura kullanıldığı için sıcak kan yoluyla bulaşıcı hastalıkların geçme ihtimali bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir