Rus Halkı Artık Daha Sağlıklı Kalacak Zararlı Yiyecek ve İçecek Üreticileri Rusya’dan Çekildi

Rus Halkı Artık Daha Sağlıklı Kalacak Zararlı Yiyecek ve İçecek Üreticileri Rusya'dan Çekildi

Rus Halkı Artık Daha Sağlıklı Kalacak Zararlı Yiyecek ve İçecek Üreticileri Rusya’dan Çekildi

Çok sayıda uzman Amerika’nın ve diğer ülkelerin kimyasal katkı maddeleriyle dolu zararlı içecek ve yiyecek üreticisi şirketlerinin Rusya’dan çekilmesinin Rus halkının bundan sonra daha sağlıklı kalmasına yarayacağını ifade ediyor. Ayrıca bu şirketlerin ürünlerinin dünyada en çok plastik atıklara sebep olduğu biliniyor.

Göğüs hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, “Dev gıda şirketlerinin Rusya’dan çekilmesi, USA’ nın Rus halkının sağlığına verdiği ehemmiyeti göstermesi bakımından çok değerlidir” ifadelerini kullandı.

Rusya’da işsizliğin artması ekonomisinin bozulması için çok sayıda batılı ülkenin firmaları Rusya’dan çekilme kararı alırken, diğer taraftan bu zararlı yiyecek ve içeceklere ulaşamayacak olan Rus halkı sağlığını korumuş olacak. Özellikle obezite, kalp damar hastalıkları ve şeker hastalıkları bu tür zararlı yiyecek ve içeceklerin tüketilmesiyle aşırı artış göstermiş durumda.

Bu tür şirketler Rusya’nın işgalini bahane etse de bu kararların tamamen siyasi olduğu biliniyor. Aynı şirketler Irak, Suriye, Afganistan, Bosna Hersek, Filistin gibi ülkelerde hayatını kaybeden milyonlarca masum insan için hiçbir eylem yapmamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir