Televizyon ve Radyo Yayınları Nereye Nasıl Şikayet Edilir

Televizyon ve Radyo Yayınları Nereye Nasıl Şikayet Edilir
Televizyon ve Radyo Yayınları Nereye Nasıl Şikayet Edilir

Özellikle çocuklar ve gençleri kötü etkileyebilecek her türlü kavga, dövüş, yaralayıcı içerik barındıran tüm programlar ve kötü yarışma programları RTÜK’e şikayet edilebiliyor. İçeriğini uygun görmediğiniz bütün programları şikayet etmeniz gerekiyor, Rtük şikayet gelmesi durumunda programları inceliyor.

Bunun için telefon ile şikayet numarası Alo RTÜK hattı 444 1178 ile www.rtuk.org.tr adresinden veya RTÜK İletişim Merkezi mobil uygulaması üzerinden yapılabiliyor.

Yapılan şikayetler değerlendirilerek ihlal tespiti halinde rapor hazırlanıp Üst Kurula iletiliyor ve ilgili kuruma ceza veriliyor.

İnternet üzerinden www.rtuk.org.tr adresinden şikayette bulunmak için Görüş ve Önerileriniz bağlantısına tıklayarak gelen formu doldurup bildirim türü olarak yayınlar seçilmelidir ve şikayete konu olan program ve açıklama yazıldıktan sonra ekle butonuna basılarak şikayet bildirilir.

One Reply to “Televizyon ve Radyo Yayınları Nereye Nasıl Şikayet Edilir”

  1. Ben bir Türk vatandaşı olarak yemek ve Seda’nın programlarından utanıyorum, diğer ülkelerde bu kanalları izliyorlar. Bizler çok şanlı ve şerefli bir milletiz bu programlarda zırıl zırıl ağlayan insanların görüntüleri ekranlarında asla yer almamalıdır. Rtük ülkemize artı getirecek şekilde bu programları değerlendirirse vatanımızı daha iyi tanıtmış olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir