Fransa Meclisi Kablosuz cihazları kreşlerde YASAKLADI

Fransa Meclisi Kablosuz cihazları kreşlerde yasakladı

Fransa’da meclisinin aldığı kararla cep telefonu, kablosuz internet cihazları için kullanılan Wi-Fi yasaklandı. Özellikle küçük çocukları beyin yapısını bozduğu belirtilen kablosuz cihazlardaki manyetik ışınlar çocukların gelişimine çok büyük zararlar veriyor. Elektro manyetik dalgalar aynı zamanda kansere neden oluyor.

Amerika’da kablosuz internet nedeniyle hastalandığını söyleyenler için özel Batı Virginia’da Green Bank adında bir mahalle kuruldu.

Cep telefonları gibi kablosuz cihazların tümü (veri, ses, resim, video vb.) iletişimi sağlamak için radyo dalgalarını kullanırlar. Bu radyo dalgaları vücut tarafından soğurulur yani radyo dalgalarının elektromanyetik enerjisi vücutta ısıya dönüştürülüyor. Buna termal etki ya da iyonlaştırıcı olmayan radyasyon (SAR) etkisi denir.

Çocuklara cep telefonu ve tablet kullandırmamak gerekiyor. Özellikle çocuklarda henüz büyüme evresini tamamlamadıkları için kafatası yapıları daha küçük olduğundan beyinlerinin ve yüzlerinin bazı bölgeleri yetişkinlere göre daha fazla radyasyon emdiği hatta kemik iliğinin geçirgenliğinden ötürü daha fazla etkilendiği görülmüş.

Ülkemizde bu konularla ilgili henüz yapılan bir çalışma olmadığı gibi kablosuz cihazların yaydığı radyasyon oranları çok yüksek düzeylerde ve denetlenmemektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir