Anne ve Babalar internette güvenlik için nelere dikkat etmeli

Anne ve Babalar internette güvenlik için nelere dikkat etmeli

Anne ve Babalar internette güvenlik için nelere dikkat etmelidir ?

1- Çocuğunuz büyüyene kadar evde kullandığı bilgisayar ortak alanda herkesin görebileceği yerde olmalı böylece her yaptığı kontrol edilir.

2- İnternetin belirli süreleri olmalı. Sosyal paylaşım siteleri için belirli zaman aralıkları olmalı. Hergün bir saat kullanım gibi bir süre belirlenerek çocukların habersiz internete girişlerinin önüne geçilmeli.

3- İnternete bağlanan çocuğun internetle işi bittikten sonra internet tarayıcısı geçmiş seçeneğini açarak, girilen web siteleri kontrol edilmelidir.

4- Bilgisayarda bir güvenlik koruma ve anti virüs programları olmalıdır böylece zararlı programların bulaşma ihtimali azalır.

5- Çocukların zararlı içeriklere girmemeleri için aile korumalı internet paketleri kullanılmalı ve kötü siteleri filtreleyen programlar kullanılmalı. Zararlı içerikli siteler ilgili kurumlara şikayet edilmeli.

6- Çocuğun bilgisayar, tablet veya telefonlarda oynadığı oyunlar incelenmeli ve hatta çocukla bu oyunları oynayarak içeriklerinin uygunluğu görülmeli. Ayrıca internet üzerinden oynanan oyunlarda çocuğunuza karşı diğer oyuncuların nasıl davrandığını gözleyin.

7- İnternet üzerinden çocuğunuzu atılan mesaj ve elektronik postalarla rahatsız edenler varsa bunları engelleyin şayet engellenemiyorsa yasal yollara başvurun.

8- Çocuklara cihazların nasıl güvenli şekilde kullanılacağı öğretilmeli. Popüler tablet ve mobil cihaz yazılımlarının taklitlerine karşı dikkatli olunmalı.

Güvenlik yazılım firması Trend Micro öğrencilere özel Şubat sonuna kadar kampanya yapıyor. Bir yıl boyunca 3 cihaz için indirimli güvenlik yazılımı sunuyor shop4antivirus.com üzerinden detaylar öğrenilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir