Para İsteyen Zararlı Programlardan Nasıl Korunulur

Para İsteyen Zararlı Programlardan Nasıl Korunulur

Bilgisayarı yavaşlatarak, dosyaları bloke eden, internet trafiğini arttırarak hızı yavaşlatan ve kişisel bilgileri ele geçirmeye çalışan zararlı yazılımlardan korunmanın basit ipuçları;

Zararlı yazılımlar bilgisayara bulaştığında hem bilgisayarı hemde dosyaları kilitleyerek kullanıcılardan para karşılığında kilitlerin kaldırılacağını belirtiyor.

Fidye isteyen bu programların bilgisayara bulaşması için bilgisayar hırsızları tarafından kullanıcıya bağlantılar ya da e-postalar gönderiliyor. Kullanıcı bu bağlantılara merak edip tıkladığı anda bu zararlı yazılımlar bilgisayara kuruluyor ve yazılımın kurulduğunu kullanıcı anlayamıyor.

Bu nedenle gönderilen e-postaların kimden geldiğini detaylardan kontrol edin, bağlantılara tıklamayın ve dosyaları indirmeyin.

Bilgisayarınızda çalışan otomatik uygulamaları durdurun. Örneğin bir siteye girdiğinizde müzik veya videoların otomatik başlatmasını ayarladıysanız zararlı programlara karşı bilgisayarınızda zaaf oluşur.

Akıllı telefon ya da e-postalara gelen hediye puan ve promosyon tekliflerini gönderenden emin olmadan açmayın.

Her yeni çıkan mobil uygulamayı cihazlarınıza yüklemeyin güvenliğinden emin olmak için antivirüs programlarıyla taratın ondan sonra cihazlarınızda kullanın.

Antivirüs ve güvenlik proramları kullanın.

Sosyal paylaşım hesaplarınızı herkese açık tutmayın tanımadığınız kişilere erişimlerinizi kısıtlayın.

E-devlet gibi uygulama ve portalları kullanırken bağlantı adreslerinde bulunan güvenlik simgelerini kontrol edin. Doğru siteye bağlandığınızdan emin olun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir