Amerika İnternet Bilgi Dağıtımı İhracatında Büyüyor

Amerika İnternet Bilgi Dağıtımı İhracatında Büyüyor

Amerika’nın bulut bilişim ihracatı gelişiyor.

Bulut bilişim, bilişim aygıtları arasında ortak bilgi paylaşımını sağlayan hizmetlere verilen hizmetin genel adıdır. Küresel pazarda her ölçekten firmanın bilişim kaynaklarına kolay ve ucuz şekilde erişebilmesine imkan sağlar.

Yazılım ve bilgilerin paylaşımı sağlanarak, bilgisayar ve diğer aygıtlardan internet üzerinden kullanılmasıdır. İnternet sağlayıcıları tarafından, yedekleme amacıyla sunulan bulutlardır.

TTNET Bulutu Türkiye piyasasına girmiştir. Amerika’da Google Drive, Microsoft ve Intel gibi teknoloji firmaları bilişim tüketicisine sunmakta.

Yapılan araştırmaya göre Amerika’ın 2013 yılındaki toplam kurumsal bulut bilişim harcamaları, 2020 yılında, 3 katını aşarak 191 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Elektronik ortamda yapılan ihracat, son yıllarda Amerika’nın toplam hizmet ihracatının yüzde 60’ını aşmış durumda. Bulut bilişim, aynı zamanda, önemli ticaret fazlası sağlanan bir alan oluyor.

Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler için, pahalı teknik altyapıları yönetmek zorunda kalmadan, gelişmiş bilişim altyapılarına erişimi kolaylaştırdığı için önemlidir.

Bazı ülkeler, Amerikan şirketlerinin bulut bilişim hizmetlerine erişimini sınırlandıran uygulamaları yürürlüğe koymaktadır. Ulusal sınırı aşan veri transferine getirilen sınırlamalar, bulut bilişim hizmet sunucuları için, ölçek ekonomilerinin oluşumunu ve verimli hizmet sunumunu etkilemektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir