Güneş Enerjili Yürüyüş Yolları ve Kent Mobilyaları

Macaristanlı giriÅŸimci Platio, Macaristan, Ä°sveç ve Kazakistan’da güneÅŸ enerji panellerinin yer aldığı enerji üreten yürüyüş yolları, ÅŸamandra ve oturma bankları tasarladı.
Macaristan BudapeÅŸte’deki Varoshaza Parkta bulunan akıllı banklar, parka gidenlerin telefonlarını, tabletlerini temiz enerjiyle, kablolu veya kablosuz olarak ÅŸarj etmelerini saÄŸlıyor. Bankların dalgalı ÅŸekilleri de yerel tasarım stüdyosu Hello Wood tarafından tasarlanmış. Mobilyaların üzeri sarılacak ÅŸekilde tasarlandı.

Platio’nun ilk kalıcı yerleÅŸtirmesi, Kazakistan’ın baÅŸkenti Astana’da uygulanan yaya yürüyüş yolu. Green Quarter alışveriÅŸ merkezinin giriÅŸine yakın olan, yaklaşık 80 m2 geniÅŸliÄŸindeki yürüyüş yolunda üretilen enerji 11.7 kilovata ulaşıyor. Buradan elde edilen elektrik alışveriÅŸ merkezinde de kullanılıyor.

Platio, mühendislik firması SF Marina ile geliştirdiği bir diğer projede gemilerin bağlandığı şamandraların çevresine güneş panelleri yerleştirilmiş. Panellerin ürettiği elektrik, liman aktivitelerine ve gemilere enerji sağlıyor.

Güneş panelleri geri dönüştürülmüş plastik malzemelerin üzerine yerleştirilmekte.

Gemiler şamandralardan enerji sağlayabiliyor; kent sakinleri de banklarda üretilen enerjiyi, telefon gibi cihazları şarj etmek için kullanabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir