Çıraklık Eğitim Merkezleri Zorunlu Eğitimin Parçası Oldu

Çıraklık Eğitim Merkezleri Zorunlu Eğitimin Parçası Oldu

Türkiye’de 3 binin üzerinde bulunan meslek liselerinde okuyan 1 milyon 800 bin öğrenci var. Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası arasında, metal sektörüne nitelikli iş gücü sağlamak ve mesleki eğitimin kalitesini artırmak amacıyla yapılan protokolle öğrencilerin, sektörün ihtiyaç duyduğu ara eleman olarak yetişmesi için çalışacaklarını belirtti. Meslek liselerinde, derslik başına ve öğretmen başına düşen öğrenci sayılarının, diğer okulların altında olduğunu kaydeden Tekin, hükümetin meslek liselerine yatırım yaptığını ifade etti.

Eski adıyla çıraklık eğitim merkezleri, 4+4+4 sonrası zorunlu eğitimin dışında kalmıştı. Yapılan düzenlemeyle çıraklık eğitim merkezleri zorunlu eğitimin parçası olarak dönüşecek. Belli alanlarda yetişmek isteyenler hem niteliklerini geliştirecek hem de akademik eğitimlerini alabilecek.

Sigorta primleri başta olmak üzere meslek lisesi öğrencilerinin staj ücretleri artık kamu tarafından karşılanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası arasında imzalanan protokolle, metal sektörüne nitelikli iş gücü sağlanması, mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin artırılması, ekonomik ve sosyal kalkınmanın desteklenmesi hedefleniyor. Bu kapsamda, iş birliği içinde olan okulların idarecilerine yöneticilik ve liderlik eğitimi, öğretmenlere hizmet içi eğitim, öğrencilere kariyer gelişimi ve rehberlik eğitimi verilirken, okulların atölye ve laboratuvarlarının donatılması sağlanacak.

MESS üyesi iş yerlerindeki çalışanların metal sektörüne yönelik bölümlerde eğitim alan çocuklarına burs, beceri eğitimi ve staj imkânı ile istihdam önceliği sunulacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir