İzmir’de Belediye Ürettiği Elektrikli Otobüsleri Güneş Enerjisiyle Şarj Edecek

İzmir'de Belediye Ürettiği Elektrikli Otobüsleri Güneş Enerjisiyle Şarj Edecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin ilk elektrikli otobüs filosunu Şubat ayının ortasından itibaren İzmir’de hizmete sokacak.

Ankara’da üretilen 20 adet tamamı elektrikli otobüsün enerjisi ESHOT Genel Müdürlüğü’nün Buca Gediz Ağır Bakım Tesisleri’nde kurulan güneş enerji santralinden karşılanacak. ESHOT, atölye ve garajlar ile otobüs son duraklarında otobüslerin şarj edilmesi için kullanılacak elektriği TEDAŞ’tan satın alacak. Güneş enerjisi santralinden üretilen enerji ise TEDAŞ şebekesine aktarılacak.

Egzoz dumanı ve motor gürültüsünü ortadan kaldıran yeni otobüslerde yolcuların cep telefonu şarj edebilmesine imkan sağlayan USB soketler de yer alıyor. İzmir’e özel tasarlanan, kente özgü motifleri taşıyan koltuk döşemeleri ise dikkat çekiyor.

ESHOT Genel Müdürlüğü’nün, çevreci ulaşım teknolojilerini hayata geçirme stratejisi doğrultusunda tam elektrikli otobüs alımı için açtığı ihaleyi, 8,8 milyon avroluk teklifle Ankara’da üretim yapan TCV Otomotiv Makine San. ve Tic. A.Ş. kazanmıştı. 3 yıl içinde kente 400 elektrikli otobüs daha kazandırılması hedefleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir