Çocukları İnternette Ne Tür Tehlikeler Bekliyor

Çocukları İnternette Ne Tür Tehlikeler Bekliyor

Çocukların bilgisayar ve internette en büyük eğlenceleri oyun oynamaktır. 12-17 yaş arası çocukların yüzde 93’ünün internete girdiği bu dönemde kişisel bilgilerinin ne kadar güvende olduğu meçhul.

İnternet ortamında çocukları ne tür tehditler bekliyor?

Uygunsuz cinsel içerikler, şiddet içerikli ve madde bağımlılığı özendirici görsel ve işitsel videolar çocukların internet ortamında istemeden karşılaşabileceği verilerdir. İstenmeyen elektronik postalarla çocuklar cinsel istismara ve hakaretlere maruz kalabilir.

Kişisel bilgilerini internete aktaran çocukların reklamlarla çöpçatanlık ve kumar gibi uygunsuz sitelerde bilgileri paylaşılabilir.

En sık rastlananı ise zararlı programlar, bilgisayardan bilgi sızdıran casus programlar, virüsler, bilgisayarı kilitleyen para karşılığında açacağını iddia eden fidye programları ve daha pek çok olumsuzluklardan kaçınma yöntemini bilmeyen çocuklar için sakıncalı durumlar oluşturur.

Çocuklar yüz yüze konuşulan her şeyi internet ortamında da konuşulabileceğini düşünürler bu nedenle internette hangi bilgileri paylaşacaklarını bilmezler ve internet tuzaklarına düşerler.

Çocukların en çok sevdiği şeyler çizgi filmler, sinema ve dizilerdir. Ancak internette dolaşan pek çok zararlı videoya bu şekilde çocuklar internette gezinirken rastlayabilir.

Çocuklar sosyal paylaşım sitelerinde kendileriyle ilgili tüm bilgileri ortaya döker. Kötü niyetli kişiler bunlardan yararlanıp zorbalık yapabilir.

Çocuklar internetteki ücretli içeriklere girmek için çok fazla paralar harcayabilir ya da kandırılarak bankacılık bilgilerini internet hırsızlarına kaptırabilirler.

Çocuklar hayranı oldukları kişi yada hayali çizgi kahramanlarını sosyal paylaşım hesaplarından takip ederler bunları farkeden kötü niyetli kişiler bu hayran oluşumunu kullanarak çocukları kandırabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir