Afrika’daki Önemli Yatırımcı Ülkeler Sıralamasında İtalya Üçüncü Sırada Yer Aldı

Afrika'daki Önemli Yatırımcı Ülkeler Sıralamasında İtalya Üçüncü Sırada Yer Aldı

İtalyan firmaları yaklaşık 10 yıldır Afrika kıtasına yerleşmiş durumda. Ekonomik ve nüfus olarak hızla büyüyen Afrika bölgesinde, İtalyan KOBİ’ler için cazip fırsatlar bulunuyor.

OECD raporuna göre 2016 yılında Afrika’daki en önemli yatırımcı ülke 38,4 milyar dolar ile Çin oldu. Birleşik Arap Emirlikleri 14,9 milyar dolar ile ikinci olurken, İtalya 11,6 milyar dolar değerindeki yatırımlarıyla Afrika’daki önemli yatırımcı ülkeler sıralamasında üçüncü sırada yer aldı.

İtalyan Enerji Kurumunun uluslarası işlerden sorumlu başkanı yardımcısı Lapo Pistelli, 2017 yılında Mozambik ve Zhor’da yatırım projelerinin süreceğini belirtti.

Salini Impregilo şirketi yönetim kurulu başkanı Pietro Salini, Afrika’da altyapıya ihtiyaç olduğunu fakat asıl problemin finasman olduğunu belirtti.

İtalyan Sanayiciler Konfederasyonueski başkanı Giorgio Squinzi, Afrika’nın gelecek vaadeden bir kıta olduğuna ve AB’nin dış politikalarında Afrika’yı daha fazla hedef haline getirmesi gerektiğini belirtti.

Ferrero Başkanı Francesco Paolo Fulci, Ferrero şirketinin ticari açıdan halihazırda 54 Afrika ülkesinde mevcut ve sanayi üretimi açısından ise Kamerun ve Güney Afrika’da sosyal projeler yürüttüğünü belirtti.

Kıtanın Akdeniz’e bakan kuzey bölgesinde olduğu kadar Sahara Çölü’nün bulunduğu güney bölümünde de önemli iş fırsatlarının bulunduğu belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir