3 Boyutlu Televizyonlar Popüler Ama İnsanlar 3 Boyutlu Göremiyor

3 Boyutlu Televizyonlar Popüler Ama İnsanlar 3 Boyutlu Göremiyor

3 Boyutlu Televizyonlar Popüler Ama İnsanlar 3 Boyutlu Göremiyor

Yaşlandıkça, görme netliği, renk ve mekansal algı ve gece görme kabiliyeti bozulur.

A vitamini eksikliği, azalmış gece görme durumuna da neden olabilir. Kadın ve erkeklerin farklı renk algılaması vardır. Örneğin kadınlar dünyayı daha sıcak renklerle görür ve kırmızının farklı tonlarını genellikle erkeklerden daha iyi ayırt edebilir. Erkekler zayıf kontrastı ve hızlı hareketi algılamada daha iyidirler.

3 boyutlu televizyonlar popüler oldu ama herkeste 3 boyutlu görme yok. Bu durumun sebebi bir gözde olan bozukluktur. Bozuk göz sağlam göz gibi çalışmıyorsa 3D görme yoktur.

Görme Keskinliği: Görme keskinliği üç ayrı fonksiyonun birleşiminden oluşur. Işık ayrımı, Uzaysal ayrım ve Kesintili ışık ayrım fonksiyonları.

Görebilme keskinliği: Parlaklık ayrımının bir örneği olup, iki ışık kaynağı arasındaki parlaklık farkını saptayabilme kabiliyetidir.

Algılayabilme keskinliği: Homojen bir zemin üzerinde bulunan nokta – çizgi tarzındaki ince objelerin algılanabilirliği araştırılmasıdır.

Ayırt edebilme keskinliği: İki ayrı objenin aralarındaki en küçük açıyı ayırt edebilmektir.

Tanıyabilme keskinliği: Klinik uygulamada en çok yer alan, görme keskinliği ölçüm yöntemidir. Hastaların sıklıkla adına optotip denen ve giderek küçülen boyutlardaki harf ve şekilleri tanıyabilme kabiliyeti test edilir.

Görme Keskinliği Ölçümü: Snellen eşeli görme keskinliğinin klinik ölçümü için en sık kullanılan eşeldir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir