Geleneksel Balkon, Çatı ve Bahçe Düzenleme Yarışması Başladı

Geleneksel Balkon-Pencere Bezeme, Çatı-Teras ve Bahçe Düzenleme Yarışması Başladı

Çankaya Belediyesi’nin geleneksel hale gelen Balkon-Pencere Bezeme, Çatı-Teras Düzenleme ve Bahçe Düzenleme Yarışması başvuruları yerinde incelenmeye başlandı.

Belediye’nin park ve bahçeler hizmetlerinde görevli peyzaj mimarları, ziraat mühendisleri ve teknikerlerden oluşan ön eleme jürisi, en güzel bitki düzenlemesini seçmek üzere, yarışma için başvurulan mekanları tek tek ziyarete gidiyor.

Önceki senelerde dereceye girenlerin başvuramadığı yarışma, yeni heyecanlara fırsat tanıyor.

Bahçeni Göster Bize sloganıyla yinelenen yarışmada, ilk ziyaretler yapıldı. Değerlendirmede bitki çeşitliliği, harcanan emek ve görsel düzenleme gibi kriterler dikkate alınıyor. Ziyarette bulunulan ev sahiplerine Çankaya Belediyesi’nin bitki bakımları konusunda kaynak oluşturacak Bitki Yetiştirme El Kitabı da hediye ediliyor.

Ön eleme jürisinin Haziran ayının ilk haftasında tamamlamayı planladığı ziyaretler sonrasında, elemeden geçen bahçe-balkon-yeşil alan düzenlemeleri ikinci elemeye kalacak.

Haziran ayının ikinci haftası yapılacak ikinci elemede ise Çankaya Belediye Başkanı ve Peyzaj Mimarları Odası Başkanının da yer alacağı jüri değerlendirmeleri gerçekleşecek.

Ödül kazanan düzenleme sahipleri için 26 Haziran 2015 tarihinde ödül töreni yapılacak. Dereceye giren yarışmacılar, para ödülü ve Ladin, Huş ağaçları ile yazlık çiçekler, gül ve bank gibi ödüller kazanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir