İtalyan Hükümeti Ülke Çapında Ücretsiz Kablosuz İnternet Uygulaması Başlattı

İtalyan Hükümeti Ülke Çapında Ücretsiz Kablosuz İnternet Uygulaması Başlattı

Önümüzdeki yıllarda internetin tüm dünyada ücretsiz olması planlanırken bu konuda şimdiden eyleme geçen ülkelerden biri İtalya oldu.

İtalya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı ile Kültürel Miras ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan Wifi Italia Android uygulamasıyla İtalya’daki tüm yerli ve yabancılar ülke genelinde internete ücretsiz olarak bağlanabiliyor.

İtalyan hükümeti kamusal ve özel alanlarda erişimi artırmaya yönelik girişimleri 2018 yılı itibarıyla daha fazla olacak. Ülkede havaalanlarından alışveriş merkezlerine, taksilerden mahkemelere kadar pek çok noktada ücretsiz internet erişimi sağlanacak.

İtalyan Kültürel Miras ve Turizm Bakanı, Dario Franceschini dijital erişimin gelecek için çok önemli olduğunu, bu sistemin ülke genelinde turizmi desteklemek için de müthiş bir yol olduğunu belirtti.

Uygulama İtalyanca olduğu için henüz yabancıların tam olarak kullanabileceği bir durumda değil. İtalyan Ekonomik Kalkınma Bakanlığı ise cevap henüz uygulamanın geliştirilme aşamasında olduğunu ve zamanla gelişeceğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir