Rusya ve Türkiye Müttefik Olmalı

Rusya ve Türkiye Müttefik Olmalı

Rusya Siyasi Araştırmalar Enstitüsü Müdürü Sergey Markov, Türkiye ile Rusya’nın çok sayıda ortak çıkarı olduğunu bu nedenle iki ülkenin müttefik olması gerektiğini belirtti.

Moskova ve Ankara’nın stratejik ortaklık veya Avrasya Ekonomi İşbirliği Örgütü kapsamında müttefik ilişkileri kurabileceğini, artık Türkiye için AB kapısının kapalı olduğunu ve Türkiye’nin de AB üyelik girişimlerini azaltacağını bu nedenle Ankara’nın yeni stratejiler geliştireceğini bu noktada Rusya ile ilişkilere de ağırlık verileceğini belirtti.

Müttefik ilişkiler kurulduğunda sorunların kendi içinde konuşularak fikir birliğine varılabileceğini bu kapsamda Suriye ile ilgili sorunlarında çözülebileceğini belirtti.

Hem Rusya hem Türkiye Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumasından yana olduğunu belirten Markov, ikili ittifakta ilk sınavı Suriye konusunda verilebileceğini ifade etti.

Markov ayrıca pilotların hükümeti yanıltarak Rus uçağını düşürdüğünü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Rus uçağını Suriye hava sahasında vurun diye bir talimatı asla vermeyeceğini o pilotların Amerikan istihbaratı ve uzmanlarıyla bağlantılı darbeci askerler olduğunu iddia ederek böylece uçağın düşürülmesiyle iki ülke arasındaki ilişkileri bozduklarını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir