Temiz İçme Suyu Markası Nasıl Anlaşılır

Temiz İçme Suyu Markası Nasıl Anlaşılır

Temiz İçme Suyu Markası Nasıl Anlaşılır

Plastik pet şişelerde satılan markalı içme suyu içeriğine dikkat etmek gerekiyor. Plastik zaten insan sağlığına zararlıdır. Özellikle güneşte ve sıcakta bırakılan plastik şişeli içme suları insanlarda kansere neden olan hatta yaşam kayıplarına neden olan zararlı kimyasalları suya geçiriyor.

Sağlıklı içme suyu; kokusuz, renksiz, berrak ve içimi hoş olup, Fenoller, yağlar gibi suya kötü koku ve tat veren maddeler içermemelidir. Hidrojen sülfür, demir ve mangan gibi elementleri ihtiva etmemelidir(Demir için 0,05 mg/L, Mangan için 0,01 mg/L olmalıdır. Mangan için sıkı sınırlayıcı değerler önerilmektedir).

İçinde mangan oranı yüksek olan suyu ilk kez içen kişilerde ishal gibi bağırsak problemi oluşur. Fazla miktarda mangan alındığı zaman karaciğere zarar vererek ciddi rahatsızlıklara neden olur. Mangan toz olarak solunursa zehirler.

Suda sağlığa zararlı Arsenik, Kadmiyum, Krom, Kurşun, Cıva gibi bazı zehirli kimyasal maddeler bulunmamalıdır.

Ayrıca; baryum, nitrat, florür, radyoaktif maddeler, amonyum, klorür gibi maddeler sınır değerlerinin üzerinde olduklarında sağlığa olumsuz etkileri olan maddelerdir.

Amerika Ulusal Kanser Enstitüsü Baş Kimyageri Dr.Dean Burk ve Güvenli Su Derneği başkanı Dr.John Yiamouyiannis 1977 yılında suyun florlanmasının kanser riskini artırdığını ispatladı.

Yurt dışında yapılan araştırmalarda 350 bin kanser ölümünün onda biri çeşme suyu florlanması nedeniyle olduğu görülmüş.

Bir içme suyu içinde ne kadar çok kalsiyum, magnezyum ve bikarbonat varsa, o kadar sağlıklı ve kalitelidir. Su içindeki magnezyum miktarı 75 mg ve kalsiyum miktarı 250 mg miktarlarına ne kadar yakınsa su o kadar sağlıklıdır. Bikarbonat değerininde 600 mg üzerinde olması sağlıklıdır.

Bu iki zararlı bileşen için satın aldığınız içme suyunda izin verilen ideal içme suyu değerleri

pH, suyun asit ve baz durumunu gösterir. Genel olarak pH değeri 4,5 ile 9,5 arasında değişmektedir. pH değeri 7 olan su nötrdür, asit ile baz dengesi sağlanmıştır. 7 üzerindeki değerler o suyun alkali olduğunu, 7 altındaki değerler ise asidik olduğunu gösterir.

Sağlıklı bir insan vücudunda, kandaki pH değerinin 7,4 olması gerekmektedir. Bağışıklık sisteminin en önemli öğelerinden olan pH değeri bazı insanlarda düşük seviyede olur ve genelde sindirim sorunları yaşanır.

Vücuttaki asit dengesi diyabet hastalığı, obezite, böbrek taşı sorunu, kalp rahatsızlıkları, kemik erimesi ve dengesiz tansiyon seviyesi gibi hastalıklardan dolayı değişkenlik gösterir. Bu nedenle alkali su genelde bu rahatsızlıkları yaşayan kişilere tavsiye edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir