İstanbul’un 3. Boğaz Köprüsü Açıldı

İstanbul'un 3. Boğaz Köprüsü Açıldı

Yavuz Sultan Selim Köprüsünün bugün açılışı yapıldı. Ay sonuna kadar geçişler ücretsiz olacak.

ICA’nın hayata geçirdiği Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu Projesi’nde trafik ve yol güvenliği açısından teknolojinin son imkânları kullanıldı. Kuzey Çevre Otoyolu güzergâhı üzerinde 5 ayrı bölgede ICA Dinlenme ve Akaryakıt Tesisleri halka hizmet verecek.

Otoyol kameralarla izlenirken, olası olay veya kazalara acil müdahale koşulları belirlendi. Bu kapsamda, otoyolun bazı bölgelerinde itfaiye ekipleri hazır bulundurulacak.

Avrupa’da Odayeri, Asya’da ise Hüseyinli’de bakım merkezleri açıldı. Bu bakım merkezlerinde yaklaşık 50-60 personel çalıştırılacak.

Otoyol bakım ve hizmet tesislerinde trafik güvenliğinin yanı sıra, yolların temiz tutulması, sanat yapıları ve drenaj sistemlerinin bakımı, karla mücadele ile yatay ve düşey işaretlemelerin bakımının yapılması vb. işler gerçekleştirilecek. Ayrıca Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu Yönetim Sistemi meteorolojik sensörler, sis lambaları ve kameralar vasıtası ile izlenip denetlenecek.

Teknolojik olarak köprü ve tüneller dahil otoyolun neredeyse tamamı kameralarla izlenebiliyor. Bu büyük bir avantaj. Otoyolun tamamında bir fiber hattı var. Tüneldeki bütün scada sistemleri, tünelin işletme sisteminin içinde olan elektrik, elektronik, trafik güvenliği, yol güvenliği ile ilgili her şey uzaktan kumanda ile ana kontrol merkezinden izlenebiliyor.

Otoyol güvenliğinde Afet Koordinasyon Merkezi ile işbirliği yapılıyor. Ayrıca 10 noktaya meteorolojik sensörler konuldu. Böylece sis, kar ve afet sonrası oluşabilecek aksaklıklara en çabuk şekilde müdahale edilecek.

Araştırmaların sonucunda, Migros, Starbucks, Burger King, Simit Dünyası ve restoran markası olarak ise VİA seçildi. Ayrıca Shell, Aytemiz ve Petrol Ofisi marka akaryakıt istasyonlarıyla sürücülere hizmet verilecek. Bu tesisler büyüklüğü, fiziki yapısı, peyzajı, yeşiliyle ve otopark alanlarıyla otoyolda seyahat eden yolcuların dinlenme ve mola vermesi için uluslararası standartlarda dizayn edildi.

4 şerit gidiş ve 4 şerit geliş olmak üzere; 8 şeritte çizgi çalışması uygulandı. Uygulama yapılacak yüzey öncelikle nem, toz ve kirden arındırıldı. Yol çizgileri, rulo fırça veya özel çizgi makinaları ile tek kat halinde, tek seferde uygulandı. Yol çizgileri otoyoldan Avrupa’dan köprüye giriş noktası ile Asya yakası arasında 2 bin 64 metre mesafede yapıldı ve her şerit arası 3 metre 65 santim olarak ayarlandı

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 1408 metre ana açıklığı ile üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun asma köprüsü oldu. Ayrıca, 322 metreyle dünyanın en uzun kulesine sahip asma köprüsü niteliğini de taşıyan 3. Köprü, 59 metrelik genişliğiyle de dünyanın en geniş asma köprüsü unvanına sahip.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir