Lüks Otellerde Lokantalarda Yemek Porsiyonları Küçülmeli

Lüks Otellerde Lokantalarda Yemek Porsiyonları Küçülmeli

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba dünya çapında her yıl üretilen 4 milyon ton gıdanın 1,3 milyon tonunun israf edildiğini belirterek şunları ifade etti: “Lokantalarda porsiyonlar çok büyük. Önümüze yemekler geliyor ve ancak yarısını yiyebiliyoruz, diğer yarısı çöpe gidiyor. Biz yeteri kadar yiyoruz, yemeyenlere vermek zorundayız. Onun için porsiyonların özellikle lüks otellerde küçülmesi taraftarıyım. Her yerde artan yemekleri kendim alıp götürüyorum, orada bırakmıyorum, biliyorum ki orada zaten dökülecek. Bunu sizlere de tavsiye ediyorum.

Türkiye 1948 yılından bu yana Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)’ya üye. Ortaklık programı kapsamında Türkiye hükümeti tarafından Orta Asya ülkelerinde uygulanacak projelerde kullanılmak üzere ilk dönemde toplam 10 milyon dolar katkı sağlanmıştır. İkinci döneme hazırlanırken geçmiş tecrübeler de göz önünde bulundurularak çalışmalar yapılmıştır. Bu defa Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti FAO’ya toplamda 20 milyon dolarlık katkı sunacaktır” dedi.

FAO Avrupa ve Orta Asya’dan sorumlu Genel Direktör Yardımcısı Vladimir Rakhmanin yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bölgede gıda güvenliğini ve tarımsal kalkınmayı desteklediğini söyledi.

Türkiye, 2006’da başlayan ve 5 yıllık bir dönem için 28 projeyi kapsayan programa 10 milyon dolar katkıda bulunmuştu. Programın ikinci aşaması için Türkiye 20 milyon dolarlık daha katkı sunmayı taahhüt etmiş, böylece Türkiye’nin toplam katkısı 30 milyon dolara yükselmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir