Bir Yanda Yemekler İsraf Ediliyor Diğer Yanda Devlet Cezaevi Sakinleri İçin Her Yıl Servet Harcıyor

Bir Yanda Yemekler İsraf Ediliyor Diğer Yanda Devlet Cezaevi Sakinleri İçin Her Yıl Servet Harcıyor

Devlet cezaevi sakinleri için her yıl bir servet harcarken, çok büyük porsiyonlu lokantalarda yemeklerin sadece yarısı yeniyor diğer yarısı çöpe gidiyor. Özellikle lüks otellerde artan yemekler çöpe dökülüyor.

2009 mali yılı hesaplamasına göre devlet mahkum başına günlük 24 TL masraf ediyor. Bu paranın 4 lirası yemek parası. Yemekler genelde cezaevlerinde pişiriliyor ya da ihale yoluyla yemek firmalarından karşılanıyor. Yemek ücreti 6 ayda bir tutuklu ve hükümlüye ya da vasisine tebliğ edilerek tahsil edilmeye çalışılıyor. Ödenmeyen alacaklar ise cumhuriyet başsavcılığı kanalıyla defterdarlık ve mal müdürlüğünce takip ediliyor. Hükümlü ve tutuklunun borçları kendisi ya da vasileri fakir olsa bile silinmiyor. Borçların tahsili için zaman zaman kamu kuruluşlarından gerekli mal varlıkları soruşturuluyor. Fakirlik ilmuhaberi alınsa bile 6 ayda bir soruşturma yapılması şartıyla şahsi dosyasında bekletiliyor.

Bir yanda çöpe dökülen yiyecekler diğer yanda devletin tahsilini beklediği yemek alacakları.

Lüks otellerde, lokantalarda, yemek firmalarında ya da fırınlarda yapılan yemek israfı, ekmek israfı yerine buralardan artan fazlalık yiyecekler cezaevlerine dağıtılsa hem israfın önüne geçilir hem de devlet mahkumlara harcadığı masrafın yaklaşık beşte birinden kurtulmuş olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir