Çocuklara Oyuncak Silahların Verdiği Zararlar

Çocuklara Oyuncak Silahların Verdiği Zararlar

Çocuklara Oyuncak Silahların Verdiği Zararlar

Çocuklarınıza oyuncak silah almayın. Oyuncak silahlar çocukların gelişimini kötü etkiliyor. Ebevenyler çocuğun gelişiminde önemli yer tutan oyuncakların seçiminde hassasiyet göstermiyor. Temsil ettiği öldürme gücü ile başedilmesi zor bir nesne olan silahın oyuncak bile olsa çocuğun yaşamına girmesi, çocuğun gelişimini olumsuz etkileyecektir. Pek çok yetişkin konuya bu açıdan bakacak bilince sahip değildir. Onlar için oyuncak silah sadece bir oyuncaktır.

Oyuncak silahlar çocukları şiddete özendirmekte, şiddet doğurmakta ve şiddet kültürünün güçlenmesine araç olmaktadırlar. Oyuncak silahların, çocuklara oyun sırasında bile olsa güç ve erk kullanımı konusunda bir araç olarak sunulması şiddetin beslenmesine neden olur.

Çocuklar taklit ederek hayatı deneyimlerler. Bir çocuk oyun oynayarak öğrenir. Oyuncak silah da şiddet içerikli video oyunları da silahı ve öldürme gücünü çocuğun gözünde meşru kılarken, silahın oluşturacağı başedilemez güçlükteki sorunları da çocuk açısından normalleştirir ve bir oyunun parçası haline getirir.

Oyuncak silahlar ve şiddet içerikli video oyunları yerine onlara alternatif oyun ve oyuncaklar sağlanırsa bu tehlike ile mücadele mümkündür.

Oyuncak silah ve şiddet içerikli video oyunları, Türkiye’de pek çok sebepten dolayı yaygındır ve erkek çocuklar için temel oyun araçlarından birisidir.

Oyuncak silahlar ucuz oyuncak pazarı için kolay pazarlama imkanı sebebiyle tercih edilmektedir. Oyuncak silahların üretiminin kontrol altına alınması gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir