Yaşlıların Akıllı Telefon ve İnternet Kullanımı Araştırması

Yaşlıların Akıllı Telefon ve İnternet Kullanımı Araştırması

Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre, 65 yaş nüfusunun yüzde 60’dan fazlası internete giriyor, akıllı cep telefonu kullanım oranı ise yüzde 80’ler civarında.

İnternete giren yaşlı nüfusun yüzde 70’den fazlası her gün, günde birkaç kez çevrimiçi olurken, yaklaşık yüzde 94’ü ise internetin yeni bilgi kaynağı olduğunu düşünüyor. Yaşlıların yüzde 27’si ise sosyal medya hesaplarını kullanıyor.

Teknoloji yaşlılar için öncelikle sağlık konularında ön plana çıkıyor. Artık pek çok yaşlı, sağlık kuruluşlarına ve doktorlara, kan şekeri ve tansiyon değerlerini anlık olarak bildirebiliyor. Bu sayede milyonlarca tansiyon ve şeker hastasının uzaktan takibi gerçekleşiyor.

Yapılan araştırmalar, yaşlı nüfusun akıllı telefonlarında en sık kullandıkları uygulamaların ilac zamanı hatırlatmasıyla alakalı olduğunu gösteriyor.

Amerika’da yapılan araştırmada, yaşlı Amerikalıların yüzde 66’sı bu tarz uygulamaları kullanıyor ve yaş ilerledikçe kullanım oranı artıyor.

Yaşlı nüfusun sık karşılaştığı konulardan biri herhangi bir şekilde düşmek ve yardımsız kalkamayacak durumda olmak. Bu konuda da özellikle düşmeyi farkedecek ve GPS ile hastanın yerini bildirecek akıllı telefon uygulamaları ve özel giyilebilir teknolojik cihazlar mevcut durumda. Panik düğmesine basamaması durumunda bile acil durum sistemi devreye girerek, gerek sağlık ekiplerini, gerekse ilgili şahsın yakınlarını durumdan haberdar ediyor.

Yapılan araştırmalar, yüzyüze görüşme uygulamalarının yaşlılar tarafından çok daha sık kullanıldığını gösteriyor. Torunların büyümesini uzaktan da olsa izliyor olmak yaşlıları mutlu ediyor.

Akıllı telefon ve tabletlerde 65 yaş üstü nüfusun yüzde 80’e yakını masa ve kağıt oyunlarını uygulamalarla oynamaktan çok hoşlanıyor. Doktorlar, yaşlıların oyun oynamasının bunama, unutkanlık gibi hastalıklardan uzak tutacağını ve reflekslerini geliştireceğini belirtiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir