2. Uluslararası Enginar Festivali Başladı

2. Uluslararası Enginar Festivali Başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Reseau Delice(Dünya Gurme Şehirler Birliği) işbirliği ile 2016 Uluslararası Enginar Festivali Urla’da başladı. Festival programında yer alan tüm etkinlikler ücretsiz ve halka açık olarak gerçekleştiriliyor.

Geçtiğimiz sene Festivale 50 bin ziyaretçi katılmıştı. Bu festival sayesinde enginara olan ilgi arttı ilçedeki enginar üretim sahaları yüzde 30 büyüme kaydetti.

Festivalde, enginarlı yemek yarışması, tadım etkinliği, panel ve sergiler ile atölye etkinlikleri yapılıyor.

Fransa, Belçika, Hollanda, Fas, Letonya’dan gelecek şeflerin yanı sıra ünlü Türk şefler de festivalde ağırlanacak.

Cumhuriyet Meydanı’nda kurulacak tadım atölyelerinde ayrıca Enginarlı Kabak Çiçeği Tatlısı, Karidesli Enginar Mücver, Dereotlu Enginarlı Somon Turşusu, Fas Usulü Mor Enginar, Hollandez Soslu Enginar, Enginarlı Karnıyarık, Ançuezli Vinegret Sos Eşliğinde Urla Sakız Enginarı, Enginarlı Kiş, Enginarlı Büzgü Börek, Enginar Çorbası, Enginar Kroket, Enginar Konservesi, 10 baharat eklenerek yapılan enginar çayı, enginar döneri, enginar tatlısı gibi lezzetler de ziyaretçilere ikram edilecek.

1 Mayıs Pazar gününe kadar sürecek olan festivalde Grup USYAD, Grup Son Dakika, Grup Ancak & Ancak gün boyu canlı müzik çalacak. Festival, 18.00 ile 20.00 saatleri arasında düzenlenecek sokak partisiyle son bulacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir