UEFA’da Hilesiz Kura Çekimi Nasıl Olur

UEFA'da Hilesiz Kura Çekimi Nasıl Olur

Son zamanlarda çıkan haberlere göre tüm dünyada özellikle maç fikstürleri ve takım eşleşmeleri yapılırken kura çekimlerinde hileler yapıldığı iddia ediliyor. UEFA kura çekimlerinde hile yapıldığı bir kaç kez ortaya çıkarken en üst düzey yetkiliden bu konuda itiraf gelmişti.

Blatter kura çekimlerinde nasıl hile yapıldığını açıklamıştı. Kura çekiminde kullanılan bazı topların kura çekilmeden önce buzdolabına konularak soğutulduğunu, böylece kurayı çeken kişinin soğuk topa dokunarak çektiğini bu sayede önceden belirlenen eşleşmelerin ayarlandığını belirtirken, İtalya’dan bir takımın topu çekilecekken buna şahit olduğunu açıklamıştı.

UEFA’da daha önce Şampiyonlar Ligi son 16 deneme çekimi adı altında yapılan kura çekimi ile illüzyonla yapılan kura çekiminde bütün eşleşmeler aynı çıkmıştı.

UEFA’da kura çekimi gösterişli kura topları ile değil de, takımların adının bir kağıda yazılarak kağıtların katlanıp şeffaf bir kavanozun içine konularak yapılması düşünülebilir. Hatta kura çekimini de belli kişilerle yapmak yerine kura çekimin yapıldığı yerde bulunan izleyicilerin bu kavanozdan kura çekimine katılması sağlanabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir