Irak Meclisi Kürtlere Yaptırımlara Başladı Komşu Ülkeler Destekliyor

Irak Meclisi Kürtlere Yaptırımlara Başladı Komşu Ülkeler Destekliyor

Irak Meclis Başkanlığından yapılan yazılı açıklamayla, Meclisin, Kerkük ve tartışmalı diğer bölgelerde vatandaşların güvenliğini korumak için hükümetin askeri güç bulundurma kararı aldığı belirtildi.

Ayrıca Irak meclisi Irak Kürt Bölgesel Yönetimi denetimindeki tüm sınır kapılarının da kapatılmasına karar verdiği kaydedildi.

Kerkük petrollerinin merkezi yönetime teslim edilmesi ve referandumda oy kullanan memurların görevden uzaklaştırılması kararı alınırken bölgeye askeri güç gönderileceği bildirildi. Karar güvenlik ve diğer bürokratik alanlarda görev yapan bütün memurları kapsayacak.

Uluslararası olarak tanınmayacağı açıklanan ve Irak anayasasına aykırı bulunmasına rağmen yapılan illegal bağımsızlık referandumu sonrası Irak hükümeti yargı ve denetim organlarına bazı Kürt yetkililerin petrol gelirlerinin yer aldığı banka hesaplarını takibe alma talimatı verdi.

Türkiye, İran, Suriye ile Rusya, Irak hükümetinin aldığı tüm kararları destekliyor ve Irak’ın bütünlüğünün korunmasını istiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin telefon görüşmesinde, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin referandum teşebbüsüne değinerek, Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü vurguladı.

Günümüzde bütün müslüman ülkeler parçalanmaya özendirilirken, Amerika BİRLEŞİK Devletleri, Avrupa BİRLİĞİ ve BİRLEŞİK Krallık parçalanmayı aklından bile geçirmiyor. Yıllarca acılar çeken sömürüye uğrayan Afrikalılar bile Afrika BİRLİĞİ kurulduktan sonra rahat etti ve Afrika BİRLEŞİK Devletleri projesi üzerinde çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir