En Popüler Programlama Dilleri 2017

En Popüler Programlama Dilleri 2017

Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE) tarafından 160 ülkede 420 bin üyesiyle yapılan araştırmada 2017’nin En Popüler Programlama Dili Python oldu.

En Popüler Programlama Dilleri
1. Python
2. C
3. C++
4. Java
5. Swift
6. JavaScript
7. Go
8. R
9. C#
10. Ruby

Web Alanında En Popüler Programlama Dilleri
1. Python
2. Java
3. C#
4. JavaScript
5. PHP
6. Go
7. Ruby
8. Scala
9. HTML
10. Perl

İş Verenlerin En Çok Aradığı Programlama Dilleri
1. Java
2. C
3. Python
4. C++
5. JavaScript
6. C#
7. PHP
8. HTML
9. Ruby
10. Swift

Kaynak: //spectrum.ieee.org/static/interactive-the-top-programming-languages-2017

Python, nesne yönelimli, yorumlamalı, birimsel ve etkileşimli yüksek seviyeli bir programlama dilidir. Geliştirilmeye 1990 yılında Guido van Rossum tarafından Amsterdam’da başlanmıştır.

Girintilere dayalı basit sözdizimi, dilin öğrenilmesini ve akılda kalmasını kolaylaştırır. Bu da ona söz diziminin ayrıntıları ile vakit yitirmeden programlama yapılmaya başlanabilen bir dil olma özelliği kazandırır.

Modüler yapısı, sınıf dizgesini ve her türlü veri alanı girişini destekler. Hemen hemen her türlü platformda çalışabilir(Unix , Linux, Mac, Windows, Amiga, Symbian). Python ile sistem programlama, kullanıcı arabirimi programlama, ağ programlama, uygulama ve veritabanı yazılımı programlama gibi birçok alanda yazılım geliştirebilirsiniz. Büyük yazılımların hızlı bir şekilde prototiplerinin üretilmesi ve denenmesi gerektiği durumlarda da C ya da C++ gibi dillere tercih edilir.

Django, Zope uygulama sunucuları, Google, YouTube ve orijinal BitTorrent istemcisi, Pardus Linux dağıtımı Python kullanan önemli projelerden bazılarıdır.

Ayrıca OpenOffice.org, GIMP, Inkscape, Blender, Scribus ve Paint Shop Pro gibi bazı programlarda betik dili olarak kullanılır.

Pek çok Linux dağıtımında Python öntanımlı bir bileşen olarak gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir