Vildan Atasever Kimdir

Vildan Atasever Kimdir

Vildan Atasever 26 Temmuz 1981 yılında Bursa’da doğan Türk dizi ve sinema oyuncusudur. Lise öğrenimini Cihangir Koleji’nde tamamladı. 15 yaşında amatör olarak tiyatro oyunculuğuna başladı.

İlk oyunculuğunu Perihan Mağden’in yazdığı, Kutluğ Ataman’ın yönettiği İki Genç Kız filminde Handan rolünde oynadı. Daha sonra Kurtlar Vadisi adlı dizide oynadı.

Kadın İsterse adlı komedi dizisinde Hülya Avşar’ın kızını canlandırdı. 2005 yılında gösterime giren, Kutluğ Ataman’ın yönettiği, Perihan Mağden’in İki Genç Kız’ın Romanı adlı romanından uyarlanan İki Genç Kız adlı filmde yine Hülya Avşar’ın kızını oynadı. Bu ilk filmi ile Altın Portakal ödülü kazandı. İlk filminde bu önemli ödülü alması oldukça tartışıldı. Daha sonra 2006 yılında gösterime giren Kader filminde yer aldı ve 18. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. Ankara Film Festivalinde 2007 yılında Kader filmi ile En İyi Kadın Oyuncu ödülü kazandı. Yaralı Yürek ve Bıçak Sırtı gibi televizyon dizilerinde rol aldı. Gece Sesleri adlı dizide rol aldı. Gani Müjde’nin yazıp yönettiği Osmanlı Cumhuriyeti filminde Ata Demirer’le baş rolü paylaştı ve gişede 1.500 kişi tarafından izlendi. Ay Yapım’ın projesi, olan Samanyolu dizisinde Özcan Deniz’le beraber rol aldı. Boyut Film’in yapımı olan Başrolde Aşk dizisine başlayacak.

Filmografi
2003 Kurtlar Vadisi
2004 Azize ,Kadın İsterse
2005 İki Genç Kız
2006 Kader
2007 Bıçak Sırtı, Yaralı Yürek
2008 Gece Sesleri, Osmanlı Cumhuriyeti
2009 Samanyolu
2011 Başrolde Aşk
2013-2014 Osmanlı Tokadı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir