Türkiye’de İlk Kez Engelliler İçin Meslek Lisesi Açılıyor

Türkiye'de İlk Kez Engelliler İçin Meslek Lisesi Açılıyor

2016-2017 eğitim ve öğretim döneminde faaliyete geçmesi beklenen SERÇEV Engelsiz Meslek Lisesinin açılmasına ilişkin Serebral Palsili Çocuklar Derneği(SERÇEV) ile protokol imzalandı.

MEB ile SERÇEV arasında imzalanan protokolle Türkiye’de ilk ve yeni bir model olan çapraz kaynaştırma eğitim yoluyla engelsiz meslek lisesi hayata geçirilecek ve ülke geneline yaygınlaştırılacak.

10 yıllık bir süreyi kapsayan protokol, ortaokul ve imam hatip ortaokulunun 8. sınıfını tamamlamış serebral palsili öğrencilerin mevcut sistem içerisinde akranlarıyla öğrenimlerine devam etmelerini amaçlıyor.

Ayrıca meslek lisesinde, özel eğitim, bireysel eğitim ve yaşayarak öğrenme eğitimi bölümleri olacak ve akademik becerilerine göre serebral palsili öğrenciler ilgili bölümlere yerleşecek.

Radyo televizyon, bilişim teknolojileri, tarım ve konaklama bölümlerinin de olduğu meslek lisesinde, 32 sınıf, 11 atölye, 2 derslik, 2 laboratuvar, bir kütüphane, bir veli bekleme odası ve konferans salonu, yaşayarak öğrenme evi ve 8 sera alanı olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir