Kocaeli’de Her Daireye Otopark Zorunluluğu Getirildi

Kocaeli’de Nisan ayında otoparkla ilgili düzenlemeler yapılarak uygulanmaya başlandı.

Her sene ortalama 20 bin motorlu araç Kocaeli trafiğine katılırken, yapılan yeni düzenlemeyle her daireye bir otopark zorunluluğu getirildi.

Kocaeli’de 2005 yılında yaklaşık 150 bin motorlu araç bulunurken 2015 yılında bu sayı yaklaşık 335 bine yükseldi. Kocaeli’de motorlu araç sayısı her yıl artış gösteriyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yeni bina ruhsatı alacak vatandaşlara, parsel alanı 500 metre kareden küçük parsellerde 2 daireye 1 otopark, 500 metre kareden büyük parsellerde 1 daireye 1 otopark şartı getirdi. Dubleks, tripleks gibi lüks konutlarda ise 1 daireye 2 otopark yeri gösterilmesi zorunlu olacak. Yapılan düzenlemeyle ayrıca bodrum katların otopark amaçlı kullanımı yaygınlaştırılacak(bu uygulama kapalı alanda fosil yakıtlı araçlar için sağlığa zararlı salınım tehlikesini ortaya çıkarıyor)

Katlı otopark yapmak isteyene sahip olduğu imar hakkına 1 kat ek imar verilerek zemin katının işyeri olarak kullanımına izin veriliyor. Bununla birlikte yeni nesil mekanik ve asansörlü otopark yapmak isteyene de bitişiğindeki binanın yüksekliği kadar imar veriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir