Almanya Başbakanı Türkiye İçin Anlaşmalara Bağlı Kalacağız Dedi

Almanya Başbakanı Türkiye İçin Anlaşmalara Bağlı Kalacağız Dedi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, sığınmacılarla ilgili Türkiye ve AB arasında müzakerelerin devam edeceğini ve tüm konuların masaya yatırılacağını belirtti.

Merkel, her iki tarafta da görüşme isteği gördüğünü bu nedenle endişeli olmadığını sadece sorunların çözülmesi için zamana ihtiyacın olduğunu ve Almanya tarafı olarak anlaşmalara bağlı kalınacağını ifade etti.

Bir basın mensubu Merkel’e Yunanistan, Türkiye’yi güvenli ülke olarak görmediği hakkında görüşünü sorması üzerine Merkel şunları ifade etti “Türkiye’nin güvenli bir ülke olup olmadığı konusunda AB bir karar süreci içerisinde bulunuyor. Almanya hükümetinin bunu öneren bir yasa tasarısı yok. Bu konuda karar verme yetkisi AB’de ancak Almanya hükümeti böyle bir statüyü destekliyor. Bu görüşümüz Yunanistan hükümeti ve Yunanistan Başbakanı tarafından paylaşılıyor. Sığınmacılardan sorumlu bakan tarafından da. İsteyen Türkiye’de yaşanan birçok şeyi eleştirebilir ama Türkiye’nin olağanüstü bir şekilde 3 milyon sığınmacıyı kabul etmiş olması takdir edilmeli ve eleştirilmemelidir. Birçok haber doğru değil. Her halükarda, Almanya hükümeti bu nedenlerden ötürü Türkiye’nin güvenli bir ülke olduğuna inanmaktadır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir