YGS Nasıl Kazanılır Evde Nasıl Çalışmalıyım Hazırlanmalıyım

YGS Nasıl Kazanılır Evde Nasıl Çalışmalıyım Hazırlanmalıyım

YGS Nasıl Kazanılır Evde Nasıl Çalışmalıyım Hazırlanmalıyım

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)’ye hazırlanırken üniversite adayları, bir kaç tekrar yerine deneme testleri çözdüğünde bilgileri daha çok hatırlıyor. Mutlaka kısa cevaplı testler çözülmeli.

Beden sağlığı ihmal edilmemeli ve beslenmeye dikkat etmeli.

Sınava hazırlananlar günde bir adet muz yemeye çalışmalı. Omega 3 içeren sardalya, ton, somon gibi balıklar, koyu yeşil yapraklı sebzeler, et, yumurta, ceviz, fıstık, badem gibi protein kaynakları, B grubu vitaminlerini içeren brokoli, ıspanak, domates gibi besinler, A ve C vitaminlerini içeren havuç, portakal, taze fasulye gibi taze meyve ve sebzeler veya kuru meyveler tüketilmeli.

Bazı üniversite adayları sınav dönemlerinde çok fazla çay, kahve, kola, enerji içecekleri tüketiyor. Bunların hiçbirinin bir faydası olmadığı gibi zararları çok fazla. Bol kafeinli içecekler kalbi ciddi olarak zorlamaktadır. Ayrıca bu içecekler tüketildiğinde kalp çarpıntısına, huzursuzluğa, korku ve endişeye neden olmaktadır.

Bu zararlı içecekler yerine, sakinleştirici özelliği olan papatya, adaçayı, ıhlamur gibi bitki çayları ya da taze sıkılmış meyve suları tüketmek öneriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir