Bursa’da Cumhuriyet Bayramına Özel 1933 Yılı Tarzında Gazete Çıkarılacak

Bursa'da Cumhuriyet Bayramına Özel 1933 Yılı Tarzında Gazete Çıkarılacak

Her sene Bursa Nilüfer Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlediği yürüyüş bu yıl çok farklı bir içerikle gerçekleşecek.

1933 yılında yapılan Cumhuriyetin 10.yılı kutlama programı yapılacak. 3 bin kişi dönem kostümleriyle 10.yıl ruhunu canlandıracak. Yürüyüş sırasında ünlü bir yönetme de belgesel çekecek. Ayrıca 1933’lü yıllara özgü süslemeler yapılacak. 1933’lü yılların tarzı ve grafikleriyle Cumhuriyet Bayramına özel bir gazete de hazırlanacak. 10.yıl kutlamalarının yapıldığı dönemde basında çıkan haberlerin yer aldığı Cumhuriyetin Değerleri isimli gazete Bursa’nın yanı sıra tüm yurtta dağıtılacak.

Cumhuriyet’in ilanından itibaren 10 yıl boyunca, kritik bir süreçten geçilmişti. Türkiye, Atatürk önderliğinde bir yenileşme ve Türk ulusuna yeni bir kimlik kazandırma çabasını gerçekleştirdi. Bir yandan uzun yıllar süren savaşların etkisinden kurtulma mücadelesi verilirken, diğer yandan rejim karşıtlarıyla da mücadele edildi. 1923’te Cumhuriyet’in ilanıyla başlanan süreçte, en kapsamlı kutlamalar 1933 yılında gerçekleştirildi.

Yürüyüş, FSM Bulvarı’ndaki Hastane Alanında sona erecek. Alanda kurulan özel sahnede de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün görüntüsünün hologram teknolojisi kullanılarak yansıtılacak ve aynı anda Atatürk’ün, 10.yıl konuşması ile alanda toplanan halka seslenecek.

Cumhuriyet yürüyüşünün ardından, Hastane Alanı’ndaki dev çadırda Cumhuriyet’in Değerleri konulu interaktif serginin açılışı gerçekleşecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir