İzmir Büyükşehir Belediyesi Atıl Bal Tesisini Yenileyerek Üretime Kazandırdı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Atıl Bal Tesisini Yenileyerek Üretime Kazandırdı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama Belediyesi ve İzmir Arı Yetiştiricileri Birliği ile imzaladığı protokol kapsamında Bergama’nın Kıranlı Mahallesi’nde yıllardır atıl durumda bulunan Bal İşleme/Paketleme Tesisini yenileyerek üretime kazandırdı. Tesis günlük 2 ton bal işleme kapasitesine sahip. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 10 ilçede arıcılık eğitim ve destek hizmeti veriyor.

İzmir Arı Yetiştiricileri Birliği üyesi bin 250 üreticiye 2 bin 500 adet ana arı dağıtımı yapan Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilk olan mobil arı eğitim aracını da hizmete almıştı.

Arı Eğitim Aracıyla özellikle köylerde kadın üreticilerin yetiştirilmesi hedefleniyor. Arıcılığın yaygınlaştırılması, geliştirilmesi, bal ve diğer alternatif ürünlerin üretiminin teşvik edilmesini hedefleyen eğitim çalışmalarına da Karaburun, Urla, Seferihisar, Menderes, Selçuk, Kınık ve Beydağ ilçelerinde teorik ve uygulamalı olarak devam ediliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, son bir yılda eğitimleri tamamlayan toplam 156 üreticiye 484 arılı ve 231 arısız kovan ile 11 kalemden oluşan 156 adet arıcılık malzemeleri dağıtıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir