Suriyeli Öğrencilere Türk Öğretmen Öğrenci ve Veliler Sürpriz Yaptı

Suriyeli Öğrencilere Türk Öğretmen Öğrenci ve Veliler Sürpriz Yaptı

Türkiye’de eğitim gören bazı Suriyeli misafir öğrenciler sınıflarına girdiklerinde sıraların üzerlerinde onları bekleyen sürpriz hediyelerle karşılaştılar.

Sınıfta sıralarının üstüne özenle bırakılan çeşit çeşit mont, hırka, eşofman, ayakkabı, oyuncak ve satranç takımlarını görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Bu sürprizi Türk öğretmen, öğrenci ve velileler birlikte hazırladı.

Geçici Eğitim Merkezi ikili öğretim modelinin uygulandığı okullardan bir tanesi. Dört katlı, 24 derslikli modern bir bina. Sabah Türk öğrenciler, öğleden sonra ise Suriyeli öğrenciler eğitim görüyor.

Yabancılara Yönelik Eğitim ve Öğretim Hizmetleri” başlıklı genelge sonrasında ikili eğitime geçen okullardan bir tanesi. Genelge ile Suriyeli çocukların eğitimlerine kaldıkları yerden devam edebilmeleri için Türkiye’de tekli eğitim yapan uygun okulların kullanımına imkan sağladı. Böylelikle Suriye sınırına yakın kentler yoğunlukta olmak üzere, ülke genelinde artık Suriyeli ve Türk öğrenciler aynı okulu paylaşıyor.

UNICEF tarafından da desteklenen ikili eğitim yöntemi ile daha fazla sayıda çocuk eğitim hakkını kullanma fırsatı buluyor.

Kampanyalar ile toplanan giysiler ve oyuncaklar, her zaman sınıflardaki sıralara bırakılmıyor. Çoğunlukla ya okula kayıt sırasında ya da çevredeki çadırlarda kalan çocuklara yerinde ulaştırılıyor. Bir kısmı da başarılı olan öğrencileri teşvik etmek amacıyla ödül olarak dağıtılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir