Yağlı Cilt Bakımı

Yağlı Cilt Bakımı

Yağ yönünden zengin olan cilt siyah nokta, sivilce, kabartılara yatkın bir türdür. Stres, hormonal dengesizlikler genetik faktörler gibi unsurlar nedeniyle yağlanma zaman zaman fazlalaşabilir. Ergenlik dönemi sivilcesi ilerleyen yaşlarda da devam ediyorsa su-yağ dengesi kontrol edilmelidir.

Ev yapımı sabun ve su ile akne kullanımı kontrol altında tutulabilir. Bu büyük gözeneklerde biriken yağ ve kiri temizler. Temizleme işlemi sırasında cilt nem dengesini yitirebilir. Bu yüzden anti bakteriyel, anti septik sabunlar, Ph değeri uygun ürünler tercih edilmelidir. Sabun ile temizlik geçici bir ferahlık verir, alt deriye nüfus etmez. Bu nedenle haftada bir ya da iki kez çamur maskesi uygulanmalıdır. Bu kullanım için kil, kaolin ve fındık kullanın. Genel kanının aksine bu uygulamada gül suyu yerine normal su daha faydalı olur. Karışımı yüzünüze uygulayın, kuruduktan sonra temizleyin ve ılık su ile yüzünüzü yıkayın.

Yağlı ciltlerdeki sorun yağdan arındırmak için çabalarken cildin nemini yitirmesidir. Normal su ve sabun ile yapılan temizlik cilt nemini azaltır. Bu dengeyi sağlamak için su bazlı ve hafif bir nemlendirici seçilmelidir.

Vitamin A kapsülleri yağ üretimini belli bir ölçüde kontrol altında tutar. Bu cilt tipine sahip olan kişilerin yağsız ve sebze, meyve ağırlıklı bir diyet izlemeleri gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir