Gıdalarda Kullanılan Plastik Köpük Tabak Kanser Yapar Mı

Gıdalarda Kullanılan Plastik Köpük Tabak Kanser Yapar Mı

Gıdalarda Kullanılan Plastik Köpük Tabak Kanser Yapar Mı

Köpük tabak olarak adlandırılan plastik tabaklar en zararlı 06 PS yani Polistiren, Benzen denen bir maddeden imal edilir. Bu kanser yapan tabaklar her türlü gıda ambalajlarında sıklıkla kullanılıyor. Et tavuk vb. gıdaların altında bulunan köpük tabaklar insanlara zararlı gıdalara geçen malzemeden üretiliyor. Et üreticileri sıklıkla bu zararlı tabakları ürünlerinde kullanarak piyasaya sürüyor.

Ramazan aylarında da yiyecek dağıtımında en çok kullanılan zararlı ürünlerdendir.

Kanser yapan bu plastiklerin altında üçgen içinde 6 veya 06 yazısı damga olarak görülebilir.

Köpük, polimer bir malzemedir. Bu gereçlerle bünyeye toksik madde alımı gerçekleşebilmektedir.

Amerika’da yapılan araştırmaya göre 06 numaralı plastiklerin hormonal bozukluklara yol açtığını ispatladı. Hormonal bozukluklar da kansere yol açıyor. DSÖ, bu maddenin insanlarda kanser yaptığını belirtti.

Geri dönüşümü zor olan bir plastiktir sınırlandırılması çevre içinde büyük önem taşımaktadır.

Oldukça sert, kırılgan ve parlak bir malzemedir. Hızlı yanar, kuvvetli gaz kokusu yayar, önemli miktarda kurum üretir. Asetonlu ortamda hızla kabarır. Yakılması halinde içindeki benzen buharlarının solunmasıyla zehirlenme ortaya çıkar. Deri yoluyla da organizmaya girerek zehirlenmeye neden olabilir. Yüksek konsantrasyonda benzen buharına maruz kalındığında ani zehirlenme belirtileri ortaya çıkar.

Gelişmiş ülkelerde bu konularda yasal düzenlemeler bulunurken Türkiye’de plastiklerin yiyeceklerle birlikte kullanılması konusunda kanuni bir boşluk bulunmaktadır.

Fransa Plastik Kap Bardak Tabak Çatal Kaşık Gibi Kanserojen Malzemeleri Yasakladı

Sağlıklı plastik kaç numara olmalı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir