2020 Yılına Kadar Kendi Ülkesinde Yerinden Edilmiş İnsanlara Çözüm Bulunmalı

2020 Yılına Kadar Kendi Ülkesinde Yerinden Edilmiş Insanlara Çözüm Bulalım

Dünya İnsani Zirvesi açılışında konuşan BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, ilk kez düzenlenen zirveye başta Türkiye olmak üzere verilen destek için teşekkürlerini sundu.

“Küresel insani eyleme bugüne kadar hiç görülmemiş şekilde ihtiyaç var. Dünyada 130 milyon kişi hayatta kalabilmek için yardıma muhtaç duyuyor. Dünya İnsani Zirvesi’nde düzenlenecek oturumların gündemi 50 farklı ülkeden 23 bin kişiyle yapılan istişareler sonucu tespit edildi.

Dünya İnsani Zirvesi’ni bu kapsayıcı biçimde düzenliyoruz. Krizlerden etkilenen insanlar insani eylem bekliyorlar. Önümüzdeki 2 gün içinde dünyadaki bütün insanlar 5 alanda kararlılık için bize bakıyorlar. Öncelikle ihtilafların çözümlenmesi için daha fazla şey yapmalıyız. Bunun için liderlik ve kararlılık gerekiyor. İkinci olarak sivillerin korunması çok önemlidir. Çünkü onlar bugüne kadar olmadık şekilde saldırı altındadır. Bugün insan haklarını muhafaza etmenin zamanıdır. Üçüncü olarak, hiç kimseyi geride bırakmamalıyız. 2020 yılına kadar, kendi ülkesinde yerinden edilmiş insanlara çözüm bulalım ve nihayet bu insanlara uzun vadeli ve daha iyi fonlar tahsis edelim. Artık daha fazla örgüt ortak önceliklere dayalı olarak birlikte çalışmalı ve kriz içindeki milyonlarca insanın ihtiyacına cevap vermelidir. Aynı zamanda insani yardım fonlarındaki uçurumu kapatmalıyız.

Bazı insanlar için para, şöhret, güç çok önemli olabilir ama biz burada adaleti, umudu, ortak bir geleceğin mimarisini temsil ediyoruz. Sadece insanları hayatta tutmak için değil, aynı zamanda onlara onurlu bir yaşam sürme fırsatı sunmak için bir an önce harekete geçmeliyiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir