Taşı Toprağı Beton Olan İstanbul’da Tersine Göç Artıyor

Taşı Toprağı Beton Olan İstanbul'da Tersine Göç Artıyor

Bir zamanlar taşı toprağı altın olan günümüzde ise taşı toprağı Beton olan İstanbul’da tersine göç artmaya başladı. İstanbul’da en kötü yerde en kötü binaların kira ücretleriyle İstanbul dışında çok daha iyi ve lüks bir hayat sürdürülebiliyor.

Betonlaşan İstanbul’un pek çok yerinde kiralık konut ücretleri kentsel dönüşüm ve mülteciler nedeniyle her geçen gün artıyor.

İstanbul’da çok fazla nitelikli ev yok. Orta ve kötü durumdaki evlerle lüks evler var. Orta gelirli kişilerin tutabileceği ev kolay bulunmuyor.

Artan kira bedeli, işsizlik ve hayat pahalılığı nedenleriyle son yıllarda İstanbul’dan Anadolu’ya gidenlerin oranı geçmiş yıllara göre büyük bir artış gösterdi.

İstanbul’da yaşayan ve çeşitli nedenlerle İstanbul’dan göç etmek isteyenlerin taşınma masraflarını ve otobüs biletlerini başvuru halinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşılıyor.

İBB’ye bağlı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Göç Biriminin desteğiyle İstanbul’da 2014-2016 arası 4 bin 500’den fazla aile İstanbul’dan göç etti. Yılda ortalama 9 bin kişi İstanbul’dan ayrılıyor. 1998-2016 yılları arasında İstanbul’dan göç eden 15 bin 151 aile oldu. İstanbul’a çeşitli nedenlerle gelen ve ekonomik, sosyal olarak şehirde tutunamayan insanların geri dönüşlerini sağlamaya yönelik Tersine Göç projesinden 80 binden fazla kişi yararlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir