Turksat 6A Uydusunu Türkiye Üretecek

Turksat 6A Uydusunu Türkiye Üretecek

Türkiye’nin ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A TUSAŞ’ta üretilecek, böylelikle Türkiye, kendi haberleşme uydusunu yapan dünyadaki 10 ülkeden biri olacak.

2020 yılında uzaya fırlatılacak olan Türksat 6A yerli haberleşme uydusu, TÜBİTAK koordinatörlüğünde üretimi, entegrasyonu ve yaşam döngüsü TUSAŞ’ta gerçekleşecek. Bu projede TUSAŞ, ASELSAN ve CTECH firmaları ortak çalışmalar yapacak.

Uydunun Yapısal, Isıl ve Kimyasal İtki Alt Sistemleri ile Mekanik Yer Destek Ekipmanlarının Geliştirilmesi, Kablaj Tasarım ve Üretimi TUSAŞ sorumluluğunda gerçekleştirilecek. Ayrıca TUSAŞ, TÜBİTAK Uzay ile birlikte; Uydu Veri Kotarma ve Komuta Kontrol Yazılımları ile Uydu Montaj, Entegrasyon ve Test Faaliyetlerinde görev alacak.

18 Aralık 2012 tarihinde uzaya gönderilen GÖKTÜRK2 Uydusu, yörüngesindeki ikinci yılını tamamladı. TUSAŞ’ın, TÜBİTAK ile tasarladığı GÖKTÜRK2, geçen sürede dünyanın çevresinde 10 binden fazla tur atarak, yaklaşık 9 milyon 850 bin kilometrekare yeryüzü alanını içeren 5 bine yakın görüntü topladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir