Türkiye’de İlk Kez Belediye İle Tapu Müdürlüğü Ortak Veri Paylaşımı Yapıyor

Türkiye’de ilk kez Adapazarı Belediyesi ile Tapu Müdürlüğü’nün kendi imkânlarıyla hayata geçirdiği projeyle, vatandaşlar Belediye ve Tapu Müdürlüğü arasında gidip gelmek zorunda kalmadan kat irtifakı ve mülkiyeti işlemlerine esas bilgi ve belgelerin elektronik ortamdan gönderilmesini talep edebilecek. Proje hem kurumlarda çalışan personele hem de vatandaşa zaman açısından büyük kolaylık sağlayacak.

Ortak Veri Paylaşımı Protokolü ile vatandaşlar kat ittifakı ve kat mülkiyeti işlemleri için mimari projelerin belediyeden müdürlüğe elektronik ortamda gönderilebilecek. İmar ve Tapu bilgileri her iki kurum arasında görülebilecek.

Kat irtifakı ve mülkiyeti işlemlerine ellerindeki veya belediyeden temin edecekleri mimari projeyi ve diğer belgeleri belediyeye onaylatarak, tapu müdürlüğüne elden götürme işlemi yapmak zorunda kalmayacak. Bir hata durumunda ise düzeltme işlemleri için iki kurum arasında gidip gelme yapılmayacak. Yeni uygulamayla hiçbir belge taşımaksızın belediye veya Tapu Müdürlüğü’ne müracaat ile söz konusu belgelerin elektronik ortamda gönderim işlemi tamamlanacak.

Her iki kurum arasında bilgiler elektronik ortamda düzeltilebilecek.

Adapazarı belediyesi diğer kurum ve kuruluşlar arasında tüm yazışmaların en kısa süre içerisinde elektronik ortamda yapılmasını planlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir