Karakalem Çizimde İlk Aşamalar – Elipsler

Karakalem Çizimde İlk Aşamalar - Elipsler

Elips çizimi çizim sanatına hevesli kişilerin öğrenmesi gereken temel tekniklerden biridir. Elipsler sürekli eğrilerdir ve hiç bir zaman köşeli olmadıkları gibi açı da oluşturmazlar.

Karakalem düzgün elips çizimi

Bir bisikletin veya otomobilin tekerleklerini önden veya arkadan çizmek bir nesneyi göz hizasına yerleştirip çizmekten çok daha ilgi çekicidir. Bu durumda, elipslerin düşey ekseni uzun ve ince olur. Bir elipsin genişliği nesneyi gördüğünüz noktaya bağlı olarak değişir. Daireyi temel alan silindir veya teker gibi tüm şekiller eğik veya belirli bir açıyla görüldüğünde elips haline gelir.

Karakalem elips çizimi

Elips sütunu, belirli bir şekle sahip bir nesnenin farklı düzeylerde görüntülenmesiyle elde edilen sonuçları göstermektedir. Bir daire göz hizasında sadece düz bir çizgi olarak görünür. Nesne aşağı doğru döndürüldüğünde, elipsin derinliği artar ama genişliği aynı kalır. Nesneyi tamamen döndürdüğünüzde daire yeniden karşınıza çıkar. Yukardaki şekilde yer alan her elipste gölgeli alan, elipsin alanının dörtte birini göstermektedir. Dörtte birlik bu alanlar şekil olarak birbirine eş değilse, elipsiniz hatalıdır. Öte yandan gölgeli her alan düşey, yatay ve diyagonal olarak ayna görüntüsü şeklinde görülmelidir. Bir elips çizerken bu ayrımı gözlemleyebiliyorsanız, çiziminiz doğru olmaya çok yakındır.
Tabak veya sürahi gibi dairesel bir nesneyi göz hizasına yerleştirerek elips çizme alıştırmaları yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir