Banka ve Kredi Kartında Bazı Ücretler Kaldırıldı

Banka ve Kredi Kartında Bazı Ücretler Kaldırıldı
Bankacılık denetleme kurulunun yeni hazırladığı taslağa göre bankalar 20 işlem dışında artık hiçbir ücret alamayacaklar ayrıca Kredi kartları aidatlarıyla ilgilide düzenlemeler yapıldı. Sanal Kart ve Banka Kartlarından ücret alınmayacak. Banka herhangi bir ücret alacağı zaman önce tüketicinin buna onay vermesi zorunlu olacak. Tüketiciye haber verilmeden hiçbir ücret kesintisi yapılamayacak.

Kredi işlemlerinde dosya masrafı, bilgi ücreti, işlem fişi, dekont ücreti, değişen taksit ücreti gibi ücretlerin tamamı kaldırılıyor kredi işlemlerinde sadece tek ücret alınabilecek.

Bir bankada birden fazla hesabı bulunanlardan sadece tek bir hesap işletim ücreti alınacak. 6 ay boyunca işlem yapılmayan hesaplardan hiçbir ücret alınmayacak. Kredi kartı aldıktan sonra kullanılmazsa bu karttan ücret alınamayacak. 6 ay ve daha uzun süreli kredi kartını kullanmayanlardan da ücret alınmayacak.

Sanal kredi kartı, Banka kartı, Dosya masrafı, Hesap bakım, Hesap özeti gönderim, SMS gönderim, Hesap işlemsizlik, Hesap cüzdanı yazdırma, Hesap açma-kapama, Kredi işlem fişi, Ödeme planı değiştirme, Değişken taksitli ödeme planı, Kendi hesabına para yatırma, Dekont yazdırma, Kredili mevduat hesabı kullanım ve tahsis, Hareketsiz kredi kartı yıllık üyelik, Hareketsiz hesaba ilişkin hesap işletim, Bozuk para tümleme, Borcu yoktur yazısı, İpotek fek, Kiralık kasa ziyaret, Kredi istihbarat, Reddedilen kredi, Belge taleplerinde ilk yıl için belge, Onaysız yapılan bildirimler, Taksitli nakit avans komisyonu ücretleri alınmayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir