Akıllı Bisiklet Sistemi Nedir Özellikleri

Akıllı Bisiklet Sistemi Nedir Özellikleri

Akıllı Bisiklet Büyükşehirlerde teknolojiyle desteklenen bisikletlerle alternatif ulaşım hizmeti sağlayan ve taşıma zorunluluğunu ortadan kaldıran ve şehirdeki ulaşım ağına entegre olan bisiklet paylaşım sistemidir.

İstanbul’da İSPARK, Akıllı bisiklet Kiralama Sistemini hayata geçirdi.

Bisiklet kullanabilmek için artık taşıma ya da park etme sorunu olmayacak. Bu sistem sayesinde isbike istasyonlarından bisikletler kiralanabilip tekrar istasyonlara bırakılıyor.

Kredi kartı ya da abonelikle hizmetten yararlanılabiliyor. Pilot bölge olan Kadıköy – Kartal arasında İstanbullulara hizmet veren Akıllı Bisikletler artık abone kartla da kullanılabilecek. İSPARK bisiklet istasyonlarından temin edilecek abone kartlar İstanbul Kart sistemiyle işleyecek. İstanbul’da bir saatlik bisiklet kiralama bedeli 2 TL gün boyu kiralama bedeli 25 TL

Kiralama kiosklarında bulunan bisiklet kirala butonuyla kredi kartıyla bisiklet kiralanabiliyor.

Günlük, haftalık, aylık ya da yıllık abonelik işlemi yapılabiliyor. RF ID ve GPS teknoloji sayesinde veri tabanı ile irtibat kurarak aktif hale gelen sistemde bisikletin tüm hareketleri izlenecek. Ayrıca, sistem alınan bisikletin her hangi bir Akıllı Bisiklet İstasyonuna teslim edebilme imkânı sunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir