En Çok Silah Alan Üreten İhraç Eden Ülkeler

En Çok Silah Alan Üreten İhraç Eden Ülkeler

Dünyada en fazla silah satın alan, stoklayan Asya ve Ortadoğu ülkeleri yüzünden son 5 yılda silah satışları yüzde 8,4 oranında artış gösterdi. Bu oran soğuk savaş sorasının en yüksek hacmi.

Dünyanın en büyük silah satan ülkeleri sırasıyla Amerika, Rusya, Çin, Fransa ve Almanya. Silah satışlarının yüzde 74’ü bu 5 ülke tarafından yapılıyor.

Dünyanın en az 100 ülkesine Amerikan malı silah satılıyor. Amerika’nın ürettiği silahların yaklaşık yarısı Ortadoğu ülkelerine satılıyor.

Almanya son 5 yılda 60 ülkeye silah sattı.

Dünyanın en fazla silah ithal eden 2 ülkesi Suudi Arabistan silah alımlarını yüzde 212 oranında artırdı. Katar’ın silah ithalatı 5 yıllık dönemde yüzde 245 oranında arttı. BAE, Çin ve Cezayir de en fazla silah satın alan ülkeler arasında yer alıyor. Afrika kıtasının en fazla silah alan ülkeleri Nijerya, Sudan ve Etiyopya oldu.

Hindistan’ın silah alımları son 5 yılda yüzde 43 oranında arttı. Asya ve Okyanusya ülkeleri silah alımlarını yüzde 7,7 oranında artırarak küresel ithalattaki payını yüzde 43’e çıkardı.

Ortadoğu ülkelerinin silah alımları 5 yılda yüzde 86 oranında artarak toplam silah ticaretindeki payları yüzde 29’a çıktı.

Dünyada her konuda sözde insanlık için kararlar alan oluşumların silah satışlarının yüzde 74’üne sahip ülkelerde neden satışları yasaklayamadığı ve dünyadaki savaşları noktalayamadığı anlaşılamıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir