Almanya’nın İlk Akıllı Köprüsü Önümüzdeki Ay Açılacak

Almanya'nın İlk Akıllı Köprüsü Önümüzdeki Ay Açılacak

İlk akıllı köprü Almanya’da Ekim ayında açılacak. Akıllı köprü daha önce köprülerde kullanılmamış teknolojiler içeriyor. Köprü 12 milyon 300 bin dolar yatırımla inşa edildi.

Almanya’da Münih-Nurnberg arasında bulunan A9 Otobanı üzerinde inşa edilen köprüye bağlanan sensörler sayesinde kuvvet, köprüdeki hareket ve meyil ile araçların sıcaklık, nem ve basınçları gibi veriler toplanarak analiz edilecek. Bu analizlerle köprüdeki hasarlar tahmin edilebilecek.

Bavyera eyaleti ve Siemens ile Infineon gibi firmalar, A9 Otobanı’nı geleceğin teknolojileriyle geliştirmek için bir araya geldi. Projeyle ayrıca, daha hızlı ve güvenli bir sürüş sağlayarak, trafik sıkışıklığını azaltmak amaçlanıyor.

Proje kapsamında kullanılan cihazların başında radar sensörleri geliyor. Infineon 77 GHz mikroçipleriyle bu noktada devreye giriyor. Firma ürünleriyle son yıllarda sürücü yardımı tarafında mesafe almış durumda. Örneğin, öndeki araçlarla belirli mesafenin muhafaza edilmesi veya acil durum freninin hemen çalıştırılması gibi çözümler dikkat çekici bulunuyor.

Audi, BMW ve Mercedes gibi otomobil üreticileri A9 Otobanı üzerindeki testlere ilgi gösteriyor ve araçlarını test etmek için gönderiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir