Türkiye Bankalar Birliği Dolandırıcılara Karşı Uyarıyor

Türkiye Bankalar Birliği Dolandırıcılara Karşı Uyarıyor

Türkiye Bankalar Birliği(TBB) yaptığı açıklamada TBB adını kullanarak dolandırıcılık girişimleri yapılmaya çalışıldığını belirtti.

Telefonla aranan kişilere TBB Bireysel Müşteri Hakem Heyeti çalışanı olarak kendini tanıtan şahısların bankacılık işlemlerine ait komisyon ve masrafların iadesinin yapılacağı yönünde insanları aldatmaya çalışarak dolandırıcılık girişimlerinde bulundukları yönünde bilgi edinildiği belirtildi.

TBB’den yapılan açıklama şöyle:
Türkiye Bankalar Birliği, kar amacı gütmeyen bir meslek örgütüdür. Sunmuş olduğu Bireysel Müşteri Hakem Heyeti hizmeti ücretsizdir. Bu hizmete aracılık eden bir şirket, kurum veya kuruluş bulunmamaktadır.

Bireysel Müşteri Hakem Heyeti’ne başvuru yapmamış kişilere, Türkiye Bankalar Birliği çalışanlarının telefonla ulaşması mümkün değildir. Bu nedenle başvurusu olmayan kişiler, Bireysel Hakem Heyeti’ne atfen yapılan telefon aramalarına, SMS veya elektronik postalara kesinlikle itibar etmemeli, bir dolandırıcılık olayına maruz kalmamak için kişisel bilgilerini asla paylaşmamalıdır.

Bu tür dolandırıcılık eylemleri ile karşılaşanların ivedilikle savcılık ve emniyet müdürlüklerine başvurması gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir